kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Pulpety z indyka gotowane na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pulpety z indyka gotowane na parze

Pulpety z indyka gotowane na parze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z indyka gotowane na parze

 

  • Mielone z indyka - 0,5 kg
  • Cebula - 2 sztuki
  • Jajko - 1 sztuka
  • Pieprz
  • Bułka tarta - 2 łyżki
  • Przyprawa do mielonych
  • Vegeta

Sposób przygotowania:

Pulpety z indyka gotowane na parze
Filet z indyka mielimy w maszynce. Uzyskane mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy jajko. Cebulkę obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, a następnie smażymy na oliwie na złocisty kolor. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażoną cebulę, odrobinę bułki tartej, przyprawiamy pieprzem, vegetą oraz przyprawą do mięsa mielonego. Całość dokładnie wyrabiamy i formułujemy małe pulpeciki. W garnku do gotowania na parze w ostatniej części umieszczamy 2 szklanki wody i nakładamy górne części wykładając na nie gotowe pulpeciki. Gotujemy z każdej ze stron aż będą ugotowane.
Pulpety z indyka gotowane na parze
Zmielony filet z indyka umieszone w misce
Pulpety z indyka gotowane na parze
Mięso mielone z indyka połączone z podsmażoną cebulką
Pulpety z indyka gotowane na parze
Jajko wbite do mięsa mielonego przed wymieszaniem
Pulpety z indyka gotowane na parze
Pulpety z mięsa mielonego z indyka gotujemy w garnku na parze