patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pulpeciki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo łatwe danie ,lekko strawne i dla osób odchudzających się. Z kg mięsa wychodzi ok 16 porcji. Warto bo są na prawdę bardzo dobre.

Pulpeciki z indyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulpeciki z indyka

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z indyka
1. Cebulkę pokroić bardzo drobno i zeszklić na oliwie. 2. Mięso mielone włożyć do dużej miski. 3. Do mięsa wpić jajka, dodać bułkę tartą i cebulkę. 4. Na koniec dodać przyprawy oraz natkę pietruszki albo suszoną albo świeżą oraz lubczyk, 5. Uformować kuleczki. 5. Rozgrzać patelnię z oliwą . 6. Obtoczyć każdą kulkę w mące ziemniaczanej a następnie wkładać na rozgrzaną oliwę. 7. Smażyć pulpety z obu stron bardzo krótko aż nabiorą lekko złotego koloru. 8. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy 1 kostkę rosołową z drobiu. 9. Na gotujący się wywar wkładamy klopsy i przykręcamy gaz, 10.Gotujemy ok25 minut pod przykryciem. 
Pulpeciki z indyka
Mięso mielone zprzyprawami, jajkami , bułkątartą.
Pulpeciki z indyka
Kulki mięsne obtaczamy w mące ziemniaczanej.
Pulpeciki z indyka
Gotowe klopsy wkładamy do gotującego się wywaru na 20-25 minut.