wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Puree dla dzieci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzieciom smakuje puree, warto więc dodawać do niego dużo warzyw.

Puree dla dzieci

Składniki:

Puree dla dzieci

 

 

Sposób przygotowania:

Puree dla dzieci
Wszystkie warzywne składniki czyścimy, kroimy w większą kostkę a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kiedy warzywa zmiękną zupełnie, odlać wodę, pozostawiając na dnie trochę wywaru. Dodać masło , gałkę muszkatołową i dusić, do momentu, aż wywar prawie zupełnie odparuje. Musimy mieszać przez cały czas by nie dopuścić do przypalenia. Następnie warzywa przekładamy do miseczki i przy pomocy blendera miksujemy na jednolitą masę, dodając odrobinę masła. Smacznego