Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Puree ziemniaczano-kalafiorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Delikatne puree .Może być doskonałym dodatkiem do dań o intensywniejszych smakach.

Puree ziemniaczano-kalafiorowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree ziemniaczano-kalafiorowe

 

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano-kalafiorowe
Delikatne puree .Może być doskonałym dodatkiem do dań o intensywniejszych smakach.Obrać ziemniaki. Oczyścić kalafiora. Umyć oba. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie . Odcedzić. Utłuc razem na puree dodając masło. Dosypać koperek. Doprawić gałką muszkatołową. Posypać dekoracyjnie sezamem. Podałam formując z nich kulki. 
Puree ziemniaczano-kalafiorowe
Obrać i umyć ziemniaki-pokroić i ugotować w osolonej wodzie
Puree ziemniaczano-kalafiorowe
Oczyszczone różyczki kalafioraugotować w osolonej wodzie
Puree ziemniaczano-kalafiorowe
Z odcedzonych ziemniaków i kalafiora zrobićpuree-wymieszać z masłem
Puree ziemniaczano-kalafiorowe
Dodac koper i doprawić do smaku szczyptą utartej gałki muszkatołowej