Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Puszyste racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Nie potrzeba drożdży, aby otrzymać pyszne, puszyste racuchy. Ich przygotowanie do dosłownie chwilka, a zasmakują całej rodzinie. Polecam na śniadanie.

Puszyste racuchy z jabłkami

Składniki:

Puszyste racuchy z jabłkami

 

  • 1 jajko,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 duże jabłko,
  • cukier puder,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Puszyste racuchy z jabłkami
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i ubijamy mikserem aż powstania puszysta masa. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy jabłko i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego ;) Uwaga: Ogień powinien być mały, aby racuchy usmażyły się w środku.