kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Puszysty krem czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszny deser czekoladowy

Puszysty krem czekoladowy

Składniki:

Puszysty krem czekoladowy

 

  • 20 dkg gorzkiej czekolady
  • 30 dkg jogurtu naturalnego
  • 20 dkg kremówki
  • 100ml mleka
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki siekanych migdałów
  • 2 łyżki winiaku
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 4 wafelki czekoladowe

Sposób przygotowania:

Puszysty krem czekoladowy
Rozpuszczamy żelatynę w mleku i dodajemy do niej rozpuszczoną czekoladę.Ogrzewamy w kąpieli wodnej i ubijamy.Ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym i dodajemy ja do czekolady.Doprawiamy jogurt winiakiem.Układamy warstwami następnie delikatnie mieszamy widelcem.Wstawiamy do lodówki.Karmelizujemy cukier i obtaczamy w nim migdały.Studzimy a następnie kruszymy na kawałki.Posypujemy krem migdałami w karmelu.Dekorujemy wafelkami.Smacznego!

Tagi:

czekolada