dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Puszysty mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny mus czeoladowy, najlepiej smakuje jedzony herbatnikami typu BeBe

Puszysty mus czekoladowy

Składniki:

Puszysty mus czekoladowy

 

  • tabliczka gorzkiej czekolady (może być deserowa)
  • jajko;
  • 2 łyżki cukru;
  • 2 łyżki mleka
  • łyżka masła;

Sposób przygotowania:

Puszysty mus czekoladowy
Czekoladę łamiemy na kawałki. Do miski - najlepiej metalowej wrzucamy czekoladę, masło i mleko. Miskę stawiamy na garnku z gotującą wodą. Rozpuszczamy na parze ciągle mieszając. Żółtko ucieramy z cukrem i dodajemy do przestudzonej czekolady. Dobrze mieszamy. Białko ubijamy i łączymy z czekoladą. Rozkładamy do pucharków i odstawiamy do lodówki na min godz.