mloda

mloda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Pychotka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

pyszne ciasto z masa

Pychotka

Składniki:

Pychotka

 

  • masa skladniki 1kostka margaryny 1/21mleka 5zółtek 20dagcukru pudru 3łyzekmaki pezeszniej3lyzekmaki zemniaczej
  • margaryny 40dagmaki 10dag cukru pudru4jajek 2lyzek kwasniej smietany1plaska lyzeczki proszku do pieczenia 1 plaska lyzeczki

Sposób przygotowania:

Pychotka
1.margaryne make proszkiem i aromniakiem,zółtka,I SMIETANIE,ZAROBIC CIASTO! 2.PODZIELIC NA 2 CZESCI 3.KAZDA CZESC ROZWALKOWAC I WYLOZYC NA DWIE FOREMKI4. BIALKA,UBIC NA PIANE Z CUKREM 5. OBA CIASTA POSMAROWAC POWIDLEM I NALOZYC UBITA PIANE 6 .MOZNA POSYPAC POKROJONYMI ORZECHAMI 7.PIEC W TEMP.200C PRZEZ 30MIN.8.PO UPIECZENIU PRZELOZYC MASA. WYKONANIE DO MASY 1.UGOTOWAC BUDYN,I ODTAWIC DO SCHLODZENIA 2. MARGARYNE UTRZEC 3 DODAWAC STOPNIOWO PO LYZCE I PRZESTUDZONY BUDYN CIAGLE UCIEEAC