Sposób przygotowania:
Rozmaitości w sosie curry
1. Mięso pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Obrać ziemniaki i pokroić wzdłuż na ósemki. 2. Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć mocno ziemniaki. Oprószyć mieloną kolendrą. Dodać mięso, smażyć razem 2 min. Dołożyć włoszczyznę i brokuły, smażyć 3-4 min. Zalać gorącym bulionem i dusić jeszcze 10 min. Danie przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Śmietankę wymieszać z curry i kurkumą. Wlać do składników na patelni. Dokładnie wymieszać. Danie przyprawić sokiem z cytryny oraz listkami kolendry.
Zapraszam na smakujmy.pl
Zapraszam na smakujmy.pl