Sposób przygotowania:
Rolady z włoską kapustą
Filety rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem i odstaw na 30 min.
Liście kapusty opłucz i usuń twardą łodygę. Brokuł umyj i rozdziel na różyczki. Na mięsie układaj po 2 różyczki brokułów, ciasno zwin roladę i owiń liściem kapusty. Obwiń nicią kuchenną.
W garnku zagotuj ok 1 litr wody, wrzuć kostkę rosołową, pieprz i liśc laurowy. Gdy bulion zacznie sie gotować,włóż roladki i gotuj przez 20 min na małym ogniu.
Liście kapusty opłucz i usuń twardą łodygę. Brokuł umyj i rozdziel na różyczki. Na mięsie układaj po 2 różyczki brokułów, ciasno zwin roladę i owiń liściem kapusty. Obwiń nicią kuchenną.
W garnku zagotuj ok 1 litr wody, wrzuć kostkę rosołową, pieprz i liśc laurowy. Gdy bulion zacznie sie gotować,włóż roladki i gotuj przez 20 min na małym ogniu.
evita0007