malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Rolady z włoską kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawaj z ziemniakami. Dobrze smakują z sosem pomidorowym

Rolady z włoską kapustą

Składniki:

Rolady z włoską kapustą

 

  • 6 filetów z kurczaka
  • 1 brokuł
  • kapusta włoska
  • sól, pieprz
  • kostka rosołowa
  • pieprz ziarnisty, liść laurowy

 

Sposób przygotowania:

Rolady z włoską kapustą
Filety rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem i odstaw na 30 min.
Liście kapusty opłucz i usuń twardą łodygę. Brokuł umyj i rozdziel na różyczki. Na mięsie układaj po 2 różyczki brokułów, ciasno zwin roladę i owiń liściem kapusty. Obwiń nicią kuchenną.
W garnku zagotuj ok 1 litr wody, wrzuć kostkę rosołową, pieprz i liśc laurowy. Gdy bulion zacznie sie gotować,włóż roladki i gotuj przez 20 min na małym ogniu.