bii2121

bii2121

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Rolada biszkoptowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto dla każdego.

Rolada biszkoptowa

Składniki:

Rolada biszkoptowa

 

  • 10 dkg mąki
  • 15 dkg cukru
  • 5 jaj
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 15 dkg marmolady
  • 2 łyżki cukru z wanilią
  • trochę masła do wysmarowania formy

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa
Z białek ubić pianę usztywnić ją cukrem po czym dodawać stale ubijając po jednym żółtku. Pod koniec dodać mąkę, wsypując ją po trochu. Wymieszać i wlać na wysokość 1,5 - 2 cm. Piec na złoty kolor. Zwijać w ręczniku.