izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Rolada serowa z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolada ta bardzo apetycznie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.

Rolada serowa z pieczarkami

Składniki:

Rolada serowa z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rolada serowa z pieczarkami
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wbij jajka i wymieszaj z majonezem. Masę wlej na wyłożoną pergaminem blachę (25x40 cm) i piecz ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Mięso umyj, osusz, poprzekrawaj w poprzek na pół, rozbij, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz, posiekaj drobno. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Duś je z cebulą na rozgrzanym oleju. Na ciepłym serowym placku ułóż mięso i przykryj warstwą pieczarek. Zwijaj w roladę i zapiekaj 25 min. w temp. 180 stopni.