pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Rolada tęczowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pysssssszne, tyle mogę powiedzieć :D

Rolada tęczowa

Składniki:

Rolada tęczowa

 

  • BISZKOPT
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier wanilinowy
  • MASA
  • kostka margaryny
  • pół szklanki cukru
  • kieliszek wódki
  • 2 opakowania galaretki agrestowej

 

Sposób przygotowania:

Rolada tęczowa
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Następnie dodać żółtka. Na końcu wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem. Upiec biszkopt. Ciepły zwinąć do wilgotnej ścierki.
Masa:
Palmę utrzeć w makutrze. Jajka z cukrem utrzeć na parze. Wystudzić. Dodawać do margaryny po trochu, aż się masa skończy. Na końcu wsypać zieloną galaretkę (w proszku, trochę odstawić i wlać do gotującej się wody, odstawić w płaskim naczyniu do stężenia. Jak stężeje pociąć i włożyć na sam środek rolady) i dodać wódkę.

Rozwinąć biszkopt. Na środek włożyć galaretkę (tę stężoną) na resztę rozsmarować masę i zwinąć w roladę. Wierzch posypać pudrem.