Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Rolada wieprzowa wg Justine27

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rolada z mięsa wieprzowego nadziewana mięsem mielonym. Do kanapek lub na obiad.

Rolada wieprzowa wg Justine27 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada wieprzowa wg Justine27

 

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki olej
  • Przyprawa do wieprzowiny
  • kminek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada wieprzowa wg Justine27
Mięso wieprzowe w kawałku umyć, przekroić wzdłuż na pół nie do końca i rozbić tłuczkiem, aby powstał jeden duży kawałek mięsa. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Mięso mielone też przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Na rozbite mięso ułożyć w jednym brzegu mięso mielone i zawinąć w roladę, związać sznurkiem. Następnie posmarować roladę olejem, posypać przyprawą do wieprzowiny oraz kminkiem i upiec w piekarniku w 200 stopniach do miękkości.
Rolada wieprzowa wg Justine27
pieczona rolada schlodzona gotowa do podania na zimno lub do obiadu.