mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szpinak uwielbiam i mogę go jeść w rożnych kombinacjach, szczególnie świeży. Polecam roladę ze szpinakiem i serem feta. Indyk jest delikatny i dietetyczny.

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą

Składniki:

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą

ETAP 1:

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą
filet z indyka nacięty doprawiony na desce

Mięso z indyka nacinam delikatnie nożem, posypuję sola, pieprzem,, przyprawą do kurczaka. Odstawiam na godzinę.

ETAP 2:

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą
szpinak wyłożony na mięso z indyka z serem feta

Szpinak dokładnie myję, osuszam i przesmażam na maśle, dodaję czosnek, doprawiam i odsączam na sitku bo puści wodę. Zimny układam na filecie, dodaję kawałki sera feta.

ETAP 3:

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą
boczek wędzony pokrojony w plastry cienkie

Boczek kroję cienko w plastry.

ETAP 4:

Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą
rolada zwinięta obłozona boczkiem związana sznurkiem

Roladę zwijam ciasno, obkładam boczkiem i związuje sznurkiem. Obsmażam ruladę z każdej strony i wstawiam do piekarnika temp 200 stopni na 45 minut.


Tagi:

mięso