zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Potrawy z młodej kapusty

Roladki z młodą kapustą i pomidorem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Idealne na obiad roladki z karkówki z młodą kapustą i pomidorami malinowymi.

Roladki z młodą kapustą i pomidorem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z młodą kapustą i pomidorem

 

  • 3 plastry karkówki po około 150 g
  • 2 pomidorki malinowe
  • 2 szk pokrojonej w sporą kostkę młodej kapusty
  • Przyprawy :
  • sól zmiękczająca do mięs
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • mix chili Jalapeno
  • Dodatkowo :
  • 2 jajka
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z młodą kapustą i pomidorem
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą zmiękczającą, pieprzem i chili mixem. Zostawić na 20 minut. W rondelku zagotować wodę, posolić i wrzucić pokrojoną kapustę. Gotować 2 minuty następnie odcedzić i wystudzić. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do kapusty, doprawić do smaku i wymieszać. Na każdy płat karkówki nałożyć porcję nadzienia, zwinąć w rolady. Następnie zawinąć szczelnie w folię spożywczą, końce mocno związać. Do garnka wlać tyle wody, aby zakryła roladki. Zagotować i od zagotowania gotować 20 minut. Po ugotowaniu ostrożnie wyjąć je z folii. Jajka rozmieszać z odrobiną soli i pieprzu. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w jajku i ponownie opanierować bułką tartą. Roladki smażyć z każdej strony aż bułka się zrumieni. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Roladki z młodą kapustą i pomidorem
Pomidory pokroić w kostkę, dodać do kapusty, doprawić do smaku i wymieszać..
Roladki z młodą kapustą i pomidorem
na każdy płat miśa nałożyć porcję nadzienia.