Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Roladki z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

takie roladki robilem już jakis czas temu na obiad

Roladki z nadzieniem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z nadzieniem

 

  • 40 dag schabu
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2-3 korniszony
  • 1 plaster wędzonego boczku
  • 0,5 cebuli
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z nadzieniem
schab kroję w plastry o grubości 1,5-2cm każdy taki kawałek mięsa nacinam z boku w 2-3 miejscach aby się lepiej rozbił i rozbijam do czasu aż mięso będzie cienkie (ale trzeba uważać aby nie zrobiły się dziury. Każdy kawałek rozbitego mięsa smarujemy dokładnie musztardą (1łyżeczka na 1 kawałek mięsa), następnie z boku wąższej strony układamy 0,5 korniszonka, paseczek boczku i 2 piórka cebuli, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie zwijamy. Każdą z roladek bardzo dokładnie obwiązujemy cienką nicią (taką typową do kuchni) i z zewnątrz też doprawiamy solą i pieprzem. Roladki te smażymy w głębokim tłuszczu ale na wolnym ogniu, tak aby ładnie zbrązowiały i były miękkie. przed podaniem odwijamy z mięsa sznurek i go wyrzucamy.
Roladki z nadzieniem
trochę bliższe ujęcie roladki, są pyszne.

Tagi:

schab