paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Roladki z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki ze schabowych z nadzieniem z orzechów włoskich, chrzanu i żółtek

Roladki z orzechami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z orzechami

 

  • 6 sztuk schab w plastrach
  • 2 sztuki żółtko
  • 5 dag orzechy włoskie
  • 2 łyżki chrzan świeżo starty
  • do smaku sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki z orzechami
Chrzan wymieszać z posiekanymi orzechami i ugotowanymi na twardo żółtkami. Rozbite i oprószone plastry schabu smarujemy po jednej stronie masą. Schabowe rolujemy dość ciasno. Można przekłuć je wykałaczką aby się nie rozpadły podczas smażenia. Na patelni roztopić masło i smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.
Roladki z orzechami
Rozbite i oprószone plastry schabu smarujemy po jednej stronie masą.
Roladki z orzechami
Schabowe rolujemy dość ciasno. Można przekłuć je wykałaczką aby się nie rozpadły podczas smażenia.
Roladki z orzechami
Na patelni roztopić masło i smażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.

Tagi:

schab