Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Roladki z bagietki z ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bardzo efektowna przekąska, w sam raz do podania na sylwestrowy stół. Jej przyrządzenie zajmuje niewiele czasu.

Roladki z bagietki z ogórkiem konserwowym

Składniki:

Roladki z bagietki z ogórkiem konserwowym

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bagietki z ogórkiem konserwowym
W zależności od tego jak długą bagietkę mamy dzielimy ją na 2 albo 4 części. Przekrawamy wzdłuż nie docinając do końca (jak hot-doga). Pozbawiamy ją miąższu.

Twarożek mieszamy z czosnkiem i ziołami. Solimy i pieprzymy do smaku. Obficie smarujemy bagietkę od środka. Obkładamy sałatą, szynką, serem. Dodajemy paprykę oraz ogórki konserwowe (przekrojone w poprzek na pół). Zamykamy bagietkę. Dokładnie dociskamy. Szczelnie owijamy folią aluminiową. Wkładamy do lodówki, najlepiej na noc.

Przed podaniem kroimy w grubsze plastry (ok. 2 cm). Można zabezpieczyć wykałaczką.

Tagi:

ogórki