SUPERPRZEPIS

Roladki z brokułem i papryką

  • 17
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19
Roladki z brokułem i papryką Więcej zdjęć (4)

Pyszny pomysł na roladki schabowe, tym razem wersja z warzywami.

Składniki:

Roladki z brokułem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z brokułem i papryką
Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa. Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie. Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri. Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet. Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały. Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody. Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni. Podawać np. z frytkami i surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.
Roladki z brokułem i papryką
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa..
Roladki z brokułem i papryką
Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet..
Roladki z brokułem i papryką
Podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym..