VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Obłędne roladki z zielono czerwonym nadzieniem i wyczuwalną nutą oregano. Idealnie komponują się i smakują podane z warzywami i kaszą gryczaną.

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkami

Składniki:

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkami

 

  • Pasta brokułowo-paprykowa:
  • Kilka różyczek brokuła
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • Sól
  • Pieprz
  • Mięso:
  • 400 g fileta z piersi kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Dodatkowo:
  • 400 g mieszanki warzyw na patelnię
  • 0,5 szklanki bulionu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 100 g kaszy gryczanej

Sposób przygotowania:

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkami

ETAP 1:

Roladki  z pastą brokułowo paprykową z dodatkami
Podsmażenie warzyw na pastę na patelni - brokuł i papryka

Na patelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę.

ETAP 2:

Roladki  z pastą brokułowo paprykową z dodatkami
Przygotowana pasta do nadziania mięsnych roladek

Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu.

ETAP 3:

Roladki  z pastą brokułowo paprykową z dodatkami
Filety rozbijamy jak na schabowe, rozsmarowujemy pastę

Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka.

ETAP 4:

Roladki  z pastą brokułowo paprykową z dodatkami
Roladki podsmażamy z warzywami na rozgrzanym oleju

Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną.


Tagi:

dania kurczak