mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, soczyste roladki drobiowe z pieczarkami i serem:)

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Piersi przekrajać wzdłuż na pół i delikatnie rozbić. Następnie oprószyć lekko solą, pieprzem i papryką. Cebulę obierać. Cebulę i pieczarki drobno posiekać. Rozgrzać tłuszcz na patelni (masło), dodać pokrojoną cebulę i podsmażać, aż się zeszkli, wtedy dodać posiekane pieczarki. Smażyć, aż grzyby będą miękkie. Na płat mięsa położyć posiekaną natkę pietruszki, uduszone pieczarki z cebulą, posypać startym serem. Zwinąć w roladkę i zanurzyć w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć roladki na oleju z każdej strony na złoty kolor na niewielkim ogniu pod przykryciem. Roladki można też tylko obsmażyć na patelni, a potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku.
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Mięso z kurczaka podzielić, delikatnie rozbić
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Na płat mięsa wyłożyć starty ser i uduszone pieczarki
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Zawinąć mięso z nadzieniem tworząc roladki
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Roladki kłaść na gorący tłuszcz na patelnię