kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Roladki faszerowane serkiem topionym i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Roladki są przepyszne, serek topiony sprawia, że są one kremowe i delikatne. Idealne na niedzielny obiad.

Roladki faszerowane serkiem topionym i pietruszką

Składniki:

Roladki faszerowane serkiem topionym i pietruszką

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 5 łyżek drobno posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej
  • jajko
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Roladki faszerowane serkiem topionym i pietruszką
1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na plastry. Następnie lekko rozbić je tłuczkiem i przyprawić solą i pieprzem.

2. Serek topiony wymieszać dokładnie z pietruszką.

3. Farsz serowo-pietruszkowy kłaść na płaty mięsa i zwinąć je w rolady, spinając wykałaczkami.

4. Rolady panierować w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony. Następnie podlać je odrobiną wody i dusić od 5-10 minut, pod przykryciem.

Tagi:

mięsa kurczak