beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki naleśnikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne naleśniki z bogatym serowym farszem.

Roladki naleśnikowe

Składniki:

Roladki naleśnikowe

 

  • ciasto na naleśniki
  • jajko 1 szt
  • mleko 2 szkl
  • mąka wg potrzeb
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • farsz
  • jajka 4 szt
  • pomidor 1 szt
  • szynka ok10 dag
  • szczypiorek 1 pęczek
  • serek biały 30 dag
  • sól do smaku
  • śmietana kilka łyżek

Sposób przygotowania:

Roladki naleśnikowe
Przygotować ciasto naleśnikowe. Jajka mleko i mąkę wymieszać .Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji śmietany. Doprawić solą do smaku. Upiec naleśniki na natłuszczonej patelni. Pomidora umyć, wydrążyć środek, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Szynkę pokroić w kostkę. Ser rozetrzeć ze śmietaną, połączyć z przygotowanymi dodatkami. Serowy farsz wykładać na upieczone naleśniki i zwijać w rulony. Przekroić na 2-3 kawałki.