goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Roladki schabowe z salami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane mięso możemy zamiast panierować podsmażyć i przygotować w sosie. Również nadzienie możemy dać dobrowolne.

Roladki schabowe z salami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z salami

 

 

 

  • do smażenia
  • smalec

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z salami
Po porcjowane mięso rozbijamy, oprószamy przyprawami. Na każdy kotlet układamy po 2 plasterki salami, 2 paseczki papryki i kawałek sera żółtego. Oprószamy przyprawami. Kotlety zawijamy jak roladki, oprószamy przyprawą do wieprzowiny. Panierujemy w mące, jajku, bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Roladki schabowe z salami
Po porcjowane mięso rozbijamy, oprószamy przyprawami
Roladki schabowe z salami
Na każdy kotlet układamy po 2 plasterki salami, 2 paseczki papryki i kawałek sera żółtego
Roladki schabowe z salami
Kotlety zawijamy jak roladki, oprószamy przyprawą do wieprzowiny
Roladki schabowe z salami
Panierujemy w mące, jajku, bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym tłuszczu