Ewus24

Ewus24

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Roladki szlachcica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki szlachcica z fileta i mięsa mielonego z indyka z papryką. Doskonałe na każdą okazję. Osoby na diecie, takie roladki, (bez panierki) owiniętą w folię aluminiową, mogą włożyć do piekarnika, na 20 minut (piec w temperaturze 200 stopni ).

Roladki szlachcica Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki szlachcica

 

  • 1 kg fileta z indyka lub fileta z kurczaka,
  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • 1 duży ząbek z czosnku
  • 1 jajko
  • Do obtoczenia roladek
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajka
  • przyprawy ,( delikat czerwony ,sól,pieprz,magii )

Sposób przygotowania:

Roladki szlachcica

ETAP 1:

Fileta płuczemy pod bieżącą wodą ,osuszamy rozbijamy tłuczkiem posypujemy przyprawami (według uznania ),
Można dzień, wcześnie zamarynować solą, delikatą ,pieprzem, magii w płynie, pokrojoną cebulką, wymieszać i odstawić do następnego dnia w chłodne miejsce. Do mięsa mielonego zetrzeć pół cebuli na grubych oczkach oraz jeden duży ząbek czosnku
wbić jajko i dodać przyprawy sól, pieprz, delikat )mięso dobrze wyrobić. Na rozbitym filecie rozkładamy po całości uprzednio, przygotowane mięso mielone na brzegi poukładać po grubszym pasku papryki czerwonej i kawałek żółtej i zwinąć roladkę
Panierować w mące, jajku i bułce tartej ( bułkę tartą można zastąpić rozkruszonymi na drobno za np. pomocą butelki płatkami kukurydzianymi.)

Smacznego !!!

Roladki szlachcica
Roladki szlachcica