Rolmopsy Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzić rolmopsy Asusa

Rolmopsy Asus

Składniki:

Rolmopsy Asus

 

  • 1 kg solonych płatów śledziowych
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • 5 łyżek musztardy

 

  • Do zalewy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolmopsy Asus
Płaty opłukać, zalać 3 l. zimnej wody, moczyć około 8 godzin , osączyć. Ogórki ograć pokroić w słupki. Cebule obrać i posiekać na bardzo drobno. Każdy płat śledziowy posmarować musztardą położyć kawałki ogórka i trochę cebuli, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami. Następnie zrobić zalewę.
Zagotować ocet, 2 szklanki wody z solą, cukrem i przyprawami. Pozostawić aż zalewa ostygnie, następnie zalać ułożone w szklanym naczyniu rolmopsy np. w słoiku i odstawić szczelnie zakręcone na jeden lub dwa dni.