zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Rosół

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nie ma to jak domowy rosołek

Rosół

Składniki:

Rosół

 

  • 2 porcje rosołowe lub kura
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler ( mały )
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • makaron domowy lub kupny
  • natka pietruszki
  • kawał pora lub przypalona cebula

Sposób przygotowania:

Rosół
Kurę lub porcje rosołowe sprawić i umyć. Włożyć do garnka, zalać zimna wodą i zagotować. Odlać wodę, wypłukać garnek i mięso i ponownie zalać zimną wodą. Zagotować, zaraz po zagotowaniu zmniejszyć ogień ( rosół powinien delikatnie pykać ), dodać warzywa i sól i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem, maggi i ewentualnie dosolić. Podawać z ugotowanym makaronem, posypując po wierzchu natką pietruszki.