misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Rosół z boczniakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepiś znanej naszej aktorki nieco okrojony- skromniejszy.

Rosół z boczniakami

Składniki:

Rosół z boczniakami

 

  • 70-80 dkg wołowiny na rosół
  • 2 udka z kury
  • cebula
  • suszony grzyb
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • por
  • 30 dkg boczniaków

 

  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka masła
  • 1/2 łyżeczki koperku
  • łyżka posiekanej natki
  • sól , pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół z boczniakami
Cebulkę obrać , przypiec na płycie. Warzywa oczyścić . Mięso umyte zalać 2- 2,5 l wody.dodać grzybek, koperek nieco soli i gotować na małym ogniu 1,5 godz.
Boczniaki umyć , pokroić w paski,oprószyć solą , usmazyć na maśle i oliwie.Rosół przyprawić pieprzem przecedzić. Włożyc usmażone boczniaki , posypać natką.