Dota36

Dota36

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Rosół z różnych rodzajów mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały dla przeziębiających się osób i nie tylko..

Rosół z różnych rodzajów mięs

Składniki:

Rosół z różnych rodzajów mięs

 

  • Mięso:
  • około 30dkg szkieletu króliczego
  • 30 dkg szkieletów z kurczaka lub szyjka indycza
  • 30 dkg kość z schabu (wieprzowa),
  • Włoszczyzna: 2 marchewki całe
  • 1 pietruszka
  • pół selera-korzeń
  • kawałek pory lub 1 średnia cebulka
  • pieprz,vegeta,magi do smaku

Sposób przygotowania:

Rosół z różnych rodzajów mięs
Mięso dokładnie wypłukać,zalać zimną wodą zagotować,po czym ustawić tak aby bardzoooo wolniutko nam się gotował,aby bul kał,żeby nie zrobił się mętny,trzeba wolniutko go gotować około 2-3 godzin,czym dłużej tym jest lepszy.Włoszczyznę dajemy godzinkę przed zakończeniem gotowania.Doprawić do smaku,vegetą,pieprzem,magom.Można podawać z makaronem,ryżem lub lanymi kluskami.Życzę Smacznego!