rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Rosołek z marchewką z żołądków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Jestem na diecie proteinowej i proteinowo-warzywnej danie na 2 faze z warzywami

Rosołek z marchewką z żołądków

Składniki:

Rosołek z marchewką z żołądków

 

  • 30dag żołądków kurzych
  • kostka bulionowa warzywna o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 2 średnie marchewki
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Rosołek z marchewką z żołądków
Żołądki umyć, osuszyć i wrzucić do garnka. Zalać wodą, dodać kostkę bulionową i gotować. Jak żołądki będą na wpół miękkie dodać całe marchewki (warzywa w całości szybciej się gotują). Jak marchewka i żołądki będą już miękkie, wyjąć marchew i pokroić na kawałki. Dodać z powrotem do rosołku. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Tagi:

marchewka