eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rosołek Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny rosołek z wkładką mięsną.Taki rosół może być samodzielnym daniem.

Rosołek Eli

Składniki:

Rosołek Eli

 

 

  • makaron nitki

 

Sposób przygotowania:

Rosołek Eli
Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować.Obrane cebule przepiec na płycie lub opalić nad gazem.Dodać do kurczaka obrane jarzyny,opaloną cebulę,ząbki czosnku,ziele angielskie,kucharka i gotować na małym ogniu,aż kurczak będzie całkiem miękki.Wyjąć kurczaka i jarzyny.Z jarzyn mażna zrobić sałatkęRosól przecedzić i rozcieńczyć wodą(jest bardzo esencjonalny).
,doprawić solą,pieprzem i maggi.
Makaron ugotować i odcedzić.Ugotowanego kurczaka podzielić na porcje.Rosół podawać z makaronem i porcją kurczaka.Smacznego!