zussska

zussska

Kucharz
[Przepisów: 4]

Ratatoui

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa prosta i szybka w przygotowaniu. Pożywna i kolorowa

Ratatoui

Składniki:

Ratatoui

 

Sposób przygotowania:

Ratatoui
Paprykę pokrój w kostkę, obierz cukinię i bakłażany, usuń pestki. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
Pokrojone kawałki bakłażana posól i pozostaw na 15 minut. Potem otrzep sól. Zapobiegnie to wchłanianiu przez bakłażany zbyt dużej ilości oliwy oraz sprawi, że bakłażany nie będą gorzkie.

Każde warzywo osobno podsmaż na patelni aż będzie miękkie i na końcu wszystkie razem połącz i chwilę podduś. Dzięki temu warzywa zachowają swój aromat, a efekt będzie przepyszny