lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Coś banalnego można powiedzieć. Lecz smak przypomina dzieciństwo . Tęsknota za dawnymi latami . Racuchy proste , a zarazem delikatne i rozkoszne.

Racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

  • Mąka tortowa 400 gram typ 450
  • Jaja 3 szt.
  • Jogurt naturalny 300 ml
  • Cukier 200 gram
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Jabłka 2 duże

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Niby nic takiego jednak składniki muszą być dobrze ubite. Jaja ubijamy z cukrem na puch, podwaja nam się a nawet potraja masa ale tak ma być. Teraz dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką , odciskamy sok . Dodajemy jabłka starte do masy i mieszamy łyżką. Smażymy na oleju rzepakowym. Na rumiany kolor pilnując by się upiekły w środku. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Pyszne są.
Racuchy z jabłkami
Jaja ubijamy z cukrem na puch, podwaja nam się a nawet potraja masa ale tak ma być.
Racuchy z jabłkami
Teraz dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt naturalny
Racuchy z jabłkami
Jabłka myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką , odciskamy sok . Dodajemy jabłka starte do masy i mieszamy łyżką.
Racuchy z jabłkami
Smażymy na oleju rzepakowym. Na rumiany kolor pilnując by się upiekły w środku.