Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Racuchy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne, drożdżowe racuchy z truskawkami. Idealne na obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam.

Racuchy z truskawkami

Składniki:

Racuchy z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z truskawkami
Mleko lekko podgrzewamy. W mleku rozpuszczamy pokruszone drożdże oraz cukier waniliowy. Dodajemy jajko i sól. Mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy, aby ciasto nie miało grudek. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Truskawki obieramy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki. Owoce dodajemy do wyrośniętego ciasta, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta. Racuszki smażymy na rumiano z dwóch stron.

Tagi:

jajko jajka