wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Racuchy bananowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Racuchy są dobrym dodatkiem do kawy. Niestety ze względu na alkohol nie mogą ich jeść dzieci.

Racuchy bananowo-kokosowe

Składniki:

Racuchy bananowo-kokosowe

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy bananowo-kokosowe
Obranego banana podzielić na 4 części. Zalać  alkoholem i odstawić. Oddzielić żółtka od białek. Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozkruszyć i dodać do mąki. Dodać żółtka, mleko i łyżkę oleju. Całość mieszać, aż nie będzie widać żadnych grudek. Białka ubić na pianę i dodać do ciasta. Na końcu dodać wiórki i delikatnie wymieszać. Banany osaczyć z alkoholu. Każdy kawałek zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na złoto z obu stron.

Tagi:

jajko jajka