Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Racuchy drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjne racuchy drożdżowe.

Racuchy drożdżowe

Składniki:

Racuchy drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe
Drożdże, cukier i 2 łyżeczki mąki rozpuszczamy w 1/4 szklance letniego mleka i odstawiamy na 5 minut. Jajka ubijamy na puszystą masę. Do mąki dodajemy sól,drożdże, pozostałe letnie mleko i ubite jajka - wszystko mieszamy aż składniki się połącza i odstawiamy pod przykryciem na 20 minut. Nakładać łyżką nieduże porcje na rozgrzany olej smażyć z obu stron.

Tagi:

jajko jajka