Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Racuchy drożdżowe z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, klasyczne i ponadczasowe! Ich smak nigdy się nie znudzi. Polecam zamiast deseru, na śniadanie lub kolację.

Racuchy drożdżowe z jabłkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuchy drożdżowe z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe z jabłkami
Mąkę należy przesiać do dużej miski. Wkruszyć drożdże, wsypać cukier i sól. Całość zlać delikatnie podgrzanym mlekiem i odstawić do momentu, aż przygotujemy jabłka.

Obrane jabłka kroimy w kostkę. Następnie do ciasta wbić jajka i masę dokładnie wyrobić oraz połączyć z owocami.

Na rozgrzany olej wykładać (łyżką) porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki- z obu stron. (Łyżkę maczać w gorącym tłuszczu - wtedy ciasto nie będzie do niej się kleiło.)

Gotowe racuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.  
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Ciasta nie odstawiam na długo i zawsze ładnie wyrasta.