Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Mąkę należy przesiać do dużej miski. Wkruszyć drożdże, wsypać cukier i sól. Całość zlać delikatnie podgrzanym mlekiem i odstawić do momentu, aż przygotujemy jabłka.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Następnie do ciasta wbić jajka i masę dokładnie wyrobić oraz połączyć z owocami.
Na rozgrzany olej wykładać (łyżką) porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki- z obu stron. (Łyżkę maczać w gorącym tłuszczu - wtedy ciasto nie będzie do niej się kleiło.)
Gotowe racuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Następnie do ciasta wbić jajka i masę dokładnie wyrobić oraz połączyć z owocami.
Na rozgrzany olej wykładać (łyżką) porcje ciasta i smażyć rumiane placuszki- z obu stron. (Łyżkę maczać w gorącym tłuszczu - wtedy ciasto nie będzie do niej się kleiło.)
Gotowe racuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.