teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Racuszki drożdżowe z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny deser dla maluchów..najlepszy ze świeżymi owocami

Racuszki drożdżowe z bananami

Składniki:

Racuszki drożdżowe z bananami

 

Sposób przygotowania:

Racuszki drożdżowe z bananami
1.Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku,dodajemy cukier.Odstawiamy na kilka minut,następnie dodajemy krupczatkę,jajka,masło oraz cukier wanilinowy i cynamon.Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. 2.Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.Dodajemy do ciasta. 3.Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto,formując placki.Smażymy na złoty kolor. 4.Podajemy posypane cukrem pudrem i udekorowane owocami.

Tagi:

jajko jajka