Sposób przygotowania:
Racuszki z gruszką i wiórkami kokosowymi
W misce wymieszać razem za pomocą trzepaczki żytnią mąkę, jajka, wodę, cukier, sodę i szczyptę imbiru. Gruszki obrać i pokroić w kosteczkę. Do wymieszanych w misce składników dodać pokrojone gruszki i dosypać wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie zamieszać. Na patelni dobrze rozgrzać olej. Nakładać łyżką porcje surowego jeszcze ciasta na racuszki. Smażyć racuszki na niedużym ogniu z obu stron. Usmażone racuszki przełożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć z nich nadmiar tłuszczu. Usmażone racuszki można posypać cukrem pudrem.
![Racuszki z gruszką i wiórkami kokosowymi Racuszki z gruszką i wiórkami kokosowymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-gruszka-i-wiorkami-kokosowymi-319394.jpg)
![Racuszki z gruszką i wiórkami kokosowymi Racuszki z gruszką i wiórkami kokosowymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-gruszka-i-wiorkami-kokosowymi-319395.jpg)
![Racuszki z gruszką i wiórkami kokosowymi Racuszki z gruszką i wiórkami kokosowymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-gruszka-i-wiorkami-kokosowymi-319396.jpg)