madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Radomianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto jest łatwe szybkie w przygotowaniu.

Radomianka

Składniki:

Radomianka

 

  • proszku do pieczenia, 1 1/2 płaskie łyżeczki sody, 3 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki dżemu, 3 jajka.

Sposób przygotowania:

Radomianka
Mąkę przesiać,wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Do wymieszanych składników dodać pozostałe składniki:mleko,cukier, jajka, dżem. Całość dokładnie wymieszać przelać do blaszki wyłożonej pergaminem i posmarowanym tłuszczem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni piec w temp. 150-180 st.

Tagi:

jajko jajka