kiciak21

kiciak21

Kucharz
[Przepisów: 16]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny dodatek do kawy o każdej porze dnia

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • Budyń:
  • 1/2 l mleka
  • 2 czubate łyżki mączki ziemniaczanej
  • 1 szkl cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego

 

  • 1 duża paczka krakersów
  • 25dkg masła
  • ok. 20dkg wiórków kokosowych do masy
  • wiórki do posypania masy

Sposób przygotowania:

Rafaello
Z mleka, mączki ziemniaczanej, cukru oraz cukru waniliowego ugotować budyń i ostudzić.
Ostudzony budyń utrzeć z masłem, dodać 20dkg wiórków kokosowych. Blachę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ją połową krakersów i połową masy. Na to znów krakersy i masa. Posypujemy obficie wiórkami kokosowymi.
Uklepujemy ręką i schładzamy 1 dzień w lodówce