Sposób przygotowania:
Ragout drobiowe z grzybami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę po czy obsmażyć na 1 łyżce margaryny.
Wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce.
Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę i zeszklić na reszcie margaryny. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Dodać do cebuli.
Całość smażyć na dużym ogniu stale mieszając.
Do grzybów z cebulą dodać mięso i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Całość gotować około 10 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Pietruszkę umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do ragout. Przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny.
Potrawę przełożyć na półmisek.
Wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce.
Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę i zeszklić na reszcie margaryny. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Dodać do cebuli.
Całość smażyć na dużym ogniu stale mieszając.
Do grzybów z cebulą dodać mięso i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Całość gotować około 10 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Pietruszkę umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do ragout. Przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny.
Potrawę przełożyć na półmisek.