jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ragout drobiowe z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

doskonałe ragout drobiowe z grzybami polecane podawać z knedlami

Ragout drobiowe z grzybami

Składniki:

Ragout drobiowe z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Ragout drobiowe z grzybami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę po czy obsmażyć na 1 łyżce margaryny.
Wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce.
Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę i zeszklić na reszcie margaryny. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Dodać do cebuli.
Całość smażyć na dużym ogniu stale mieszając.
Do grzybów z cebulą dodać mięso i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Całość gotować około 10 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Pietruszkę umyć, osuszyć, drobno posiekać i dodać do ragout. Przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny.
Potrawę przełożyć na półmisek.