lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Reneta w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jabłuszka zapiekane w cieście francuskim to super przekąska na każdą okazję, proste i szybko się robi

Reneta w cieście francuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Reneta w cieście francuskim

 

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 2 jabłka (szara reneta)
  • cukier puder
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Reneta w cieście francuskim
Jabłka obrać, pokroić na ósemki i usunąć gniazda nasienne. Grzbiety ponacinać. Ciasto francuskie rozłożyć, wyciąć krążki szeroką szklanką o średnicy około 8 cm. Ósemki jabłek ułożyć na wyciętych krążkach i złożyć jak pierożki, brzegi lekko zlepić. Wierzch posmarować roztopionym masłem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C piętnaście minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Reneta w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozłożyć, wyciąć krążki szeroką szklanką o średnicy około 8 cm.
Reneta w cieście francuskim
Ósemki jabłek ułożyć na wyciętych krążkach i złożyć jak pierożki,