Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Risotto z papryką i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne i zdrowe risotto pomidorowo-paprykowe.

Risotto z papryką i pomidorami

Składniki:

Risotto z papryką i pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z papryką i pomidorami
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Kostkę bulionową rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć drobno posiekaną cebulę, wsypać ryż, zeszklić. Następnie do ryżu wlać gorący bulion, przykryć i gotować około 20 minut. Po 10 minutach wsypać paprykę. Pod koniec dodać pokrojone pomidory, przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, wymieszać.