pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Rurki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobre, polecam zrobić

Rurki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rurki

 

 

  • KREM:
  • 0,5 l mleka
  • 0,5 cukru wanilinowego
  • 1 łyżka ziemniaczanki
  • 1 łyżka mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 kostka margaryny

Sposób przygotowania:

Rurki
CIASTO Wszystkie składniki połączyć i dać do lodówki na 2 godziny. Rozwałkować, pociąć na paski i owijać w koło rurek.

MASA Zagotować większą część mleka. Mniejszą część wymieszać ze składnikami i wlać do gotującego się mleka. Rozetrzeć mikserem margarynę, dodać po trochu budyniu. Wkładać rękawem do rurek.
Rurki
Upieczone rurki ostudzić
Rurki
Napełnić masą i oprószyć pudrem