wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

ruskie pierogi wg wilcza5

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ruskie pierogi z boczkiem.

ruskie pierogi wg wilcza5

Składniki:

ruskie pierogi wg wilcza5

 

 

Sposób przygotowania:

ruskie pierogi wg wilcza5
Ciasto: Mąkę przesiewamy przez sitko na blat. Robimy zagłębienie w środku i wbijamy 2 jajka. Mieszamy i stopniowo dodajemy ciepłą wodę. Ciasto wyrabiamy tak długo aż bedzie jędrne i zwarte. Farsz: Boczek podsmażamy z cebulą i studzimy. Do twarogu dodajemy boczek z cebulą i ziemniaki.Dokładnie mieszamy.

 Ciasto wałkujemy na cienkie płaty, wykrawamy szlanką kółka i lepimy pierogi. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy pierogi i gotujemy około 2-3 minuty od momentu wypłunięcia na wierzch wody. Podajemy z masłem lub słoninką.