gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ryż na ciepło z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Ostatnio dosyć często robię taki ryż z patelni bo to jest bardzo szybkie danie na obiad a można ryż ugotować wcześniej.

Ryż na ciepło z patelni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryż na ciepło z patelni

 

  • 20 dkg ryżu
  • 2 cebule
  • kawałek por
  • 1 papryka czerwona
  • 200 ml bulionu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka kminku całego
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryż na ciepło z patelni
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy można użyć  ugotowany dzień wcześniej. Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy następnie dodajemy kminek podsmażamy moment. Na patelnię dodajemy pokrojony por i paprykę chwilę podsmażamy ,dodajemy ryz i wlewamy bulion chwilę mieszamy i podgrzewamy doprawiamy pieprzem na koniec dajemy natkę pietruszki.Taki ryż podałam z jajkiem w sosie chrzanowym. POLECAM!!!  
Ryż na ciepło z patelni
Etap 1ryż ugotować według przepisu na opakowaniu .
Ryż na ciepło z patelni
Etap 2 Na patelni rozgrzewamy masło klarowane
Ryż na ciepło z patelni
Etap 3 na masle klarowanym podsmażamy cebulę

Tagi:

ryż