Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Ryż truskawkowo-pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż ugotowany na mleku z owocami

Ryż truskawkowo-pomarańczowy

Składniki:

Ryż truskawkowo-pomarańczowy

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż truskawkowo-pomarańczowy
Ryż ugotować na mleku dodając szczyptę soli i cukier. Gotować 30 minut. Masło roztopić, mieszając, wsypać mąkę i powoli podgrzewać do zarumienienia zasmażki. Wlać sok pomarańczowy i mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia, sos zmiksować z żółtkiem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Większe z nich pokroić, posypać cukrem i wymieszać. Pomarańczę pokroić. Ryż wymieszać z sosem pomarańczowym i truskawkami. Dekorować cząstkami pomarańczy.

Tagi:

ryż