kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Ryż z warzywami po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

prosty przepis na ryż z nutką orientalną

Ryż z warzywami po chińsku

Składniki:

Ryż z warzywami po chińsku

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami po chińsku
ryz gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu we wrzącej osolonej wodzie. W trakcie gotowania dodajemy dwie szczypty sproszkowanego curry z torebki. Warzywa mrożone wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smazymy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wielbiciele curry mogą trochę dosypać. Ugotowany ryz kładziemy na talerzu i na wierzch wkładamy usmazone warzywa. Proponuję nie przesadzic z curry bo danie ma wtedy lekko gorzkawy posmak.

Tagi:

ryż